Minden év elején elmondják a marketingesen, hogy ez az videó éve lesz.

Én azt mondom, hogy mióta TV létezik, azóta minden év a videóé. A különbség annyi, hogy régen csak TV-ben, csak nagy cégek, csak nagy büdzsével tudtak hirdetni. Manapság viszont már mindenkinél ott van legalább egy videózásra alkalmas eszköz, a mobiltelefon.

Nincs több kifogás, hogy videós tartalmat készíts. Ehhez szedtem össze 13 pontban azt, hogy mi mindenre érdemes figyelni, ha sales vagy egyszerűen csak blog videót készítesz. Mert a blogvideó (tartalommarketing) is működik, ezt a saját bőrömön is tapasztalom.

Ha nem érzed még a videózás súlyát, akkor érdemes átgondolni a következőt.

A Rómeó és Júliát elolvashatod könyvben. Ez megfelel egy szöveges sales oldalnak. De megnézheted színházban is. Az élmény ég és föld a kettő között. A videózás inkább a színházi élményhez van közel, amire valószínű hosszú évekig vagy évtizedig fogsz emlékezni.

Ha van egy jó videód a sales oldalon, akkor szintén évekre beégetheted magad a néző fejébe.

Videózásra fel! Lássuk a 13 pontos csekklistát!

1. Mi a cél (CTA)? Csak egy legyen! Hossz?

Akárcsak egy landing vagy sales oldalnál, itt is visszafelé építjük fel a mondandót. Először megfogalmazom, hogy mi legyen a végső célja (call to action) a videónak: pl. vegye meg a könyvet! Ebből görgetem vissza, hogy miket kell elmondanom, hogy megvegye a könyvet.

A PAS modell jól használható ezekben a videókban. PAS=Problem Agitate Solve. Azaz felvetem a problémát, majd elmélyítem (agitate), h mi fog történni ha fennáll ez a probléma hosszabb távon, végül adok rá egy megoldást (solve), ami maga a könyv megvásárlása lesz.

Mindig csak egy cél legyen. Ne akarj eladni egy könyvet és egy tréninget, kivéve, ha a sales oldalon csomagok vannak és ennek része a tréning. A videóban viszont csak a könyvről beszélj. A tréning már csak upsell lesz.

Hossz: termék összetettségétől függ. Ha nagyon innovatív és bonyolult, akkor lehet hosszabban magyarázni a működést, de ezt már lehet egy külön videóba tenném a sales oldalon.


2. Hol vegyem fel a videót?

Egy sales videóra ne úgy gondolj, mint egy reklámfilmre vagy imázs videóra. Azok nagyon hosszú ideig készülnek nagyon nagy költségvetésből. Itt az a lényeg, hogy hanggal és mozgóképpel is átmenjen az információ a termékedről, szolgáltatásodról.

A helyszín szintén attól függ, hogy milyen jellegű a cucc, amit eladsz. Lehet, hogy elég egy fehér háttér előtt elmondanod, ha ilyen nincs otthon, akkor egy könyvespolc vagy a dolgozó asztalod előtt is megfelelő, ha felveszed.

Amennyiben pl. egy rendezvényt adsz el, érdemes vágóképeket beraknod, ahol egy korábbi rendezvényed hangulata látható. Azaz, ha van rendezvényed, akkor mindenképpen készüljön róla videó, ezek a képkockák jól felhasználhatók lesznek egy későbbi sales videóban.

Az alap felvétel tehát akkor lesz a legjobb, ha egy zárt, csendes, visszhangoktól mentes helyiségben veszed fel. Ez alapvetően a hangminőség miatt fontos, amiről még lesz szó későbbekben.


Videóznál, de nehezen mennek a technikai dolgok?
Jó lenne, ha segítene valaki, aki már jártas a témában?

Akkor gyere és jelentkezz ingyenes telefonos tanácsadásra, ahol személyre szabottan segítek és magyarázom el mindazokat, amire szükséged van!

Érdekel az ingyenes tanácsadás!

3. Milyen fényt használjak?

A videód képi minősége akkor lesz megfelelő, ha van elég fény a szereplőn, legyen az személy vagy egy termék, amit be akarsz mutatni. Kétféle fényforrással dolgozhatuk: természetes és mesterséges.

Előbbit a Nap adja számunkra, utóbbit pedig a videózáshoz megfelelő, különböző lámpák. Ha beltérben forgatunk, akkor elegendő lehet egy napos szobát kiválasztani, ahol nem direktbe süt be a fény, hanem közvetve.

Az ablakhoz közeli helyeken minden bizonnyal megfelelő fény lesz rajtunk vagy a tárgyon, azonban a felhősödés és maga a napszak erősen korlátoz minket, hogy mindig konstans fényben forgassunk. Külső helyszínen érdemes arra figyelni, hogy ne délben forgassunk, ilyenkor ugyanis nagyon kemények a fények. Ezt onnan tudod, hogy az árnyékok kontúrja éles.

Ha finom, lágy körvonal van egy árnyék körül, az már kellemesebb, ez rendszerint egy vékony felhőnél már előjön. A felhők jól lágyítják a fényt, egy szürke borongós napon sokkal kényelmesebb a kinti forgatás, ugyanis nem süt szemedbe a nap, bármilyen irányból videózhatsz.

Milyen irányból célszerű egyébként videózni? A fényforrás legyen a kamera mögött, ez az ökölszabály. Ilyenkor viszont szembe süt a nap, ami nem kellemes. Ha nem felhőben akarsz videózni, akkor nyáron kora reggel illetve késő este próbálj videózni, amikor még nem olyan erősek a fények.

Beltérben sokkal egyszerűbb megteremteni az állandó fényviszonyokat. Redőny le, legyen tök sötét a szoba és megfelelő lámpákat használva nappali világosságot lehet varázsolni. LED vagy állandó fényű lámpák használata javasolt, utóbbiak jobbak, mivel sokféle fényformáló kapható hozzá.

Személy esetén általában két fényforrás szükséges. Mindkét oldalról kb 45 fokos szögben érdemes elhelyezni a lámpákat, hogy megfelelő legyen a minőség.

Fényformálóként softbox-ot érdemes használni, ami kellően lágyítja a fényt, nem ég ki a szemünk, ha szemből/oldalról kapjuk a megvilágítást.


4. Milyen hátteret használjak?

Hátteret alapvetően elsősorban beltéri forgatások során használunk. A legáltalánosabb a fehér, szürke, ha a téma megengedi, akkor fekete is lehet, bár utóbbi már inkább hátrányosan sülhet el, hiszen az üzletben a fekete szín nem jelent jót.

Lehetséges még kék vagy zöld háttér használata, abban az esetben, ha körbe akarjuk vágni a szereplőt. Azaz ilyen háttereknél lehetőségünk van arra, hogy komplett hátteret cseréljünk. Így készülnek a híradók is pl. a TV-ben.

Egy tök kék vagy zöld szobában ülnek a műsorvezetők és virtuálisan kapnak egy tetszetős környezetet. Egy sales videóban akkor lehet helye ennek, amikor pl. képernyő felvételen mutatsz be egy szoftvert és azt szeretnéd, ha közben részben látszanál Te is. Ilyenkor látványos a szereplő körbevágása és jobban is illeszkedik a videóba, mint egy négyzetes vagy téglalap bevágás.

Háttér lehet a fentieken kívül bármi. Egy könyvespolc, fehér fal vagy ha kinti helyszínen videózol, akkor egy park, híd, épület, bármi. Ilyen esetekben jó módszer, ha úgymondd leválasztod a szereplőt a háttérről: a személy éles, a háttér elmosott.

Ezt a legegyszerűbben fizikailag tudod megoldani: olyan objektív kell a kamerára, ami szépen mossa a hátteret.

A tág rekesszel (legalább 2.8-as, de inkább 1.8-as) rendelkező objektívek ezt szépen megoldják, míg egy mobiltelefon kamerája soha nem fog ilyet tudni. Manapság a csúcsmobilok már operálnak szoftveresen, hogy elérjék ezt a hatást, de a legjobb, ha ezt fizikailag oldjuk meg.

Fontos ilyenkor az objektív gyújtótávolsága még (a rekeszértéken túl), valamint az, hogy a kamerától milyen messze helyezkedik el a felvétel alanya és az is, hogy mögötte milyen messze van a háttér, amit el akarunk mosni.

Tudom, ezt most nehéz elképzelni, mutatok egy egyszerű gyakorlatot.

Nyújtsd ki a kezed teljesen. Mutass felfelé az egyik ujjaddal. Fókuszálj a szemeddel az ujjadra. Nézd meg közben, hogy a háttér hogy mosódik. Minél távolabb van valami, annál mosottabb. Most tedd olyan közel az ujjad a szemedhez, ahol még élesen látod azt.

Most nézd meg hogy mosódik a háttér. Ugye, hogy jobban? Úgy működik a videózásban az objektív, mint a szemeid. Használd ki ezeket és máris profibb lesz a videód!


5. Milyen mikrofont használjak?

Bármilyen technikával is fogj videózásba és bármi is legyen a cél, minden esetben legyen mikrofon!

A hang lényegében még a képnél is fontosabb.

Lehet neked 4K felvételed, ha rossz minőségű a hang (halk vagy vagy belefúj a szél a felvételbe). Senki nem fogja megnézni.

A legjobb, ha csíptethetős mikrofont használsz, ugyanis minél közelebb van a szájhoz a mikrofon, annál jobb.

A következő szint, mi drágább kategória, ha a kamera vakupapucsára felerősíthető külső, nagyobb, puskamikrofont használsz. Ekkor fontos, hogy 1,5 – 2 méternél távolabb ne legyen a szereplő a kamerától, mert könnyen lehet egy alap sistergése a felvételnek.

A legdrágább és legszabadabb megoldást a vezeték nélküli csíptethetős mikrofon adja. Közel van a szánkhoz és szabadon mászkálhatunk, hiszen nem kell a kábellel bajlódni. Alternatíva, ha egy vezetékes csíptetős mikrofont egy diktafonba dugunk, ami veszi a hangot.

A diktafont zsebre téve szabadon mozoghatunk. Utómunka szempontjából kicsit több dolgunk lesz, de az a pár perces munka megéri a kisebb beruházási költséget.

Ha külső helyszínen forog a kamera, akkor érdemes egy deadcat nevű kiegészítőt is beszerezni, ami egy szőrpamacshoz hasonló cucc. Ez felel azért, hogy a szél ne fújjon bele a felvételbe. Persze itt is van egy határ, viharos szélnél hatástalan lesz a deadcat is, igaz még mindig jobb hangot kapunk, mintha egyáltalán nem lenne.


6. A videó tájolása

A videók tájolást tekintve fekvők! Pont.

Nézd meg a tv-t és a monitort. Mindkettőn fekvő képet látsz. Az okosmobilok megjelenésével jelentek meg az ún. Vertikális videók, amelyek álló módban rögzítik a felvételeket. Lehet, hogy könnyebb így fogni, de kérlek ne használd így a mobilt, ha azzal készíted a felvételeket.

Egy sales vagy landing page-be beillesztett videó minden esetben fekvő módban fog megjelenni, ha a YouTube-ra vagy Vimeora töltöd fel.

A vertikális videó nagyon gagyi! Oké, hogy ha mobilról nézi, akkor úgy kényelmesebb és kiadja álló módban is, de sokkal egyszerűbb elfogargatni a mobilt és élvezni szélesvásznúban a videót, mintsem extra “keskenysávúban”.

Bár az Instára és Facebookra egyre inkább gyűrűzik be a vertikális videó. Itt megfontolandó a használata, viszont mindenképpen legyen az adott tartalomból egy fekvő is. Igen, kétszer vedd fel, ha ez túl nagy meló lenne, akkor maradjon a fekvő.

A közösségi oldalaknál egyébként is a rövid videók a menők, a átlag statisztika szerint 6-7 másodperc alatt ha nem fogod meg a nézőt, akkor jelentős részét már el is veszítetted.


Videóznál, de nehezen mennek a technikai dolgok?
Jó lenne, ha segítene valaki, aki már jártas a témában?

Akkor gyere és jelentkezz ingyenes telefonos tanácsadásra, ahol személyre szabottan segítek és magyarázom el mindazokat, amire szükséged van!

Érdekel az ingyenes tanácsadás!

7. Használj mindig állványt!

A nézhetőség élvezeti faktorát erősen csorbítja, ha folyamatosan mozog, remeg a kép.

Ha mi nyugalomban vagyunk, pl. ülünk vagy fekszünk és olyan videót nézünk, ami kevésbé stabil, akkor hamar meg fog hülyülni az agyunk (egyesek szédülhetnek is ilyenkor) és hamar leállítjuk a felvételt.

Engem rettentőek idegesít, ha olyan felvételt látok, amin rázkódik, remeg a kép.

Ha egy helyben állsz vagy ülsz, akkor egy sima állvány megfelelő lesz. Ez azért is jó, mert tök egyedül tudsz majd videózni. Autóban egy szélvédőre cuppantható tartó is állványként funkcionál, használd ezt is, mert nincs veszélyesebb dolog, mint saját kézben tartott mobillal szelfi videózni.

Ha van utasod akkor már biztonságban vagy, de tuti, hogy remegős lesz a felvétel. Nincs az az ember kéz, ami ki tudja tartani mozgás közben a kamerát vagy telefont úgy, hogy ne remegjen.

A mai komolyabb okostelókban már van beépített képstabilizátor, ami ebben nagymértékben segít, sokkal elfogadhatóbbak az ilyen eszközökkel készített videók remegés, rázkódás szempontjából.

A mozgás közbeni felvételekhez egyébként egy ún. dinamikus állvány (gimbal) szükséges, amivel mozifilm szerű hatást érhetünk el. Kézben fogvai is olyan sima felvételeket készíthetsz, mintha sínen gurulna a kamera.


Videóznál, de nehezen mennek a technikai dolgok?
Jó lenne, ha segítene valaki, aki már jártas a témában?

Akkor gyere és jelentkezz ingyenes telefonos tanácsadásra, ahol személyre szabottan segítek és magyarázom el mindazokat, amire szükséged van!

Érdekel az ingyenes tanácsadás!

8. Súgógép

Kamerába nézve beszélni bizony nem egyszerű, főleg ha még kezdő az ember. Egy sales szöveg elmondásakor viszont még a gyakorlott videózók is gondba lehetnek.

Ha azt akrod, hogy tökéletesen, egy az egyben, szóról-szóra azt mondd el a videóban, amit a papírra írtál, akkor elengedhetetlen a súgógép használata. Működésének elve az, hogy a szöveget egy, a kamera elé 45 fokban elhelyezett üveglapra vetíti, így pont a kamera lencséje előtt fut a szöveg. Azaz pontosan a kamerába nézünk, mialatt olvasunk.

Az üveg túloldalán viszont ebből a tükröződésből semmi nem látszik. Óriási találmány. Nem olcsó egy ilyen cucc, viszont össze lehet tákolni fából egy sajátot, ahogy én is tettem. Én ebből a YouTube videóból inspirálódtam, lényegében ugyanígy néz ki az enyém is, csak kicsit még bénább. De a célnak tökéletesen megfelel.

A fenti, linkelt videóban látható  súgógép tehát max 10-15 ezer Ft-os tétel+ egy kis barkácsolás.

Viszont nem árt venni egy tableletet, amin fut a szöveg. A mobil túl kicsi, minimum egy 7, de inkább 10 colos tablet az ideális.

Ezekre van számos szoftver, ami a súgógép funkcióját hivatott szolgálni, Teleprompterre keress rá a Playben vagy AppStore-ban. Lehetséges, hogy néhány dollárt fizetned kell, hogy teljes egészében tudd használni, de megéri.

Könnyedén lehet pl. Dropboxból importálni a Word fájlt. A szöveg sebességét alapból is állítani lehet, viszno vannak bizonyos helyzetek, amikor nem lehet mindig ezt az állandó olvasási sebességet tartani, ahogy a szöveg fut a képernyőn.

Ilyenkor időnként jó lenne megállítani, amit egy kólső Bluetooth-os billentyűzettel meg is tehetsz. Egyedül nehéz mindenre figyelni, a legjobb, ha van valaki, aki kezeli a billentyűzetet és a szöveg futási sebességét.


9. Képkivágás, arányok

Videózásnál fontos dolog, hogy a szereplő jól legyen elhelyezve a képen belül. Mit értek ez alatt?

Általános szabály videózásnál és fotózásnál, hogy aranymetszésben legyen a fő téma. Az aranymetszés azt jelenti hogy mind vízszintesen, mind függőlegesen elharmadoljuk a képet és ezen vonalak metszéspontja adja ki az aranymetszést.

Videónál igazából elég arra figyelni, hogy függőlegesen harmadoló pontba helyezzük el a szereplőt.

Ha úgy ítéled meg, hogy így túl sok hely marad az egyik oldalon mellette, akkor középre is kerülhet a szereplő. Fontos még, hogy a feje fölött ne maradjon túl sok szabad tér, mert az nem mutat szépen. A képkivágás alatt azt értem, hogy milyen távol legyen tőle a kamera vagy mennyire legyen “bezoomolva”.

Legalább mellkasig érdemes látszani a szereplőnek, ha ennél közelebb van hozzá a kamera vagy jobban rá van közelítve, az nem szerencsés, mert túlzottan a néző arcába mászik a szereplő. Mellkas, köldök, derék környékén teljesen jó a vágás.


10. Milyen kamerát, technikát használjak?

Ma már elég széles körben elterjedtek a videózásra alkalmaz eszközök, emiatt kihívást és stresszt okozhat, hogy melyik lesz számunkra a megfelelő. Ami minden bizonnyal kéznél van nálad, az a mobiltelefonod, ami ha okos, akkor tuti van benne kamera is.

Ma már szinte nincs olyan készülék, amely ne tudna full HD-ben rögzíteni. Az ilyen telefonnal már el lehet kezdeni videózni.

Ha nincs másik kamerád vagy fényképeződ, amely videózásra is képes, akkor kezdd el mobillal. Ne költs feleslegesen drága technikára, attól nem feltétlen lesz jobb a videód minősége.

Mobilos videózásnál arra figyelj, hogy fekvő legyen a tájolás és külső mikrofont mindig használj. Ha lehet, akkor állványt is. Ha beltérben videózol, márpedig egy sales videót ott érdemes felvenni, akkor statikus állvány legyen.

Ezekhez már lehet kapni adaptert, amibe a mobilt bele tudod passzintani és az állvány menetes részébe csavarozni. Ha menet közben vlogolnál, hiszen a mobilod mindig kéznél van, akkor érdemes a dinamikus állvány (gimbal) használata.

Ebből is sokféle létezik már a piacon, 50 ezer Ft körül már jót lehet venni. Ilyenkor is figyelj a külső mikrofonra! A mobiloknál fontos, hogy megfelelő fény legyen mindig, alacsony megvilágításnál már eléggé pixeles tud lenni a videó. Ezen felül az autófókusz is tud ugrálni, ami idegesítő lehet. Csinálj pár próbafelvételt és nézd meg, hogy ezek rendben vannak-e.

Komolyabb szintet képviselnek a DLSR fényképezők, amelyek bár alapesetben fotó masinák, mégis sokan használják videózásra is őket.

Nem véletlenül, valóban jó minőségben lehet velük rögzíteni, a cserélhető objektív pedig előnyös. Pl. ha el szeretnéd mosni a hátteret a szereplő mögött, akkor az mobillal nehezen fog menni, DSLR-rel és megfelelő objektívvel viszont gyerekjáték lesz.

Hátrányuk, hogy általában maximum 30 percet lehet felvenni velük egy huzamba. Azaz ilyenkor leáll a felvétel és újra kell indítani. Ezen felül hordozni őket sem egyszerű, a nehéz súyuk miatt. Érdemes lehet DSLR helyett MILC gépet választani, ami mindent tud, mint egy DSLR, csak kisebb a tömege.

Végül pedig nézzük az eredetileg is videózásra tervezett eszközöket, a videokamerákat.

Ezekkel lényegében bármire képesek vagyunk, korlátlan hosszúságú (az akkumulátor és a memóriakártya méerete szab csak határt) videót vehetünk fel vele. A fix objektíveseknél nem lehet olyan szépen mosni a hátteret, mint a DSLR-nél, de igazából ez kevésbé szempont egy sales videónál.

Webkamerából is kapni ma már full HD, sőt 4K minőségűt is, akár ez is elég lehet a célhoz, a külső mikrofon és állvány használata itt is kötelező. Akárcsak DSLR-nél vagy MILC-nél. Végül pedig: legyen elég fény.

Ha mindezek megvannak, akkor hidd el nem a technika fogja okozni a kihívást a jó videó elkészítésében. Sokan elégedetlenek egy profi mobilos felvétellel, és be akarnak ruházni több 100 ezret egy komolyabbnak tűnő, de összességében alig látható minőségi javulás érdekében.


12. Haladó technikák: több kamera használata

Ha egy kicsit színesebbé, változatosabbá akarod tenni a videódat, akkor használhatsz kettő vagy akár három kamerát is.

Amellett, hogy változatosabb a két vagy három nézőpontból való szemlélés, az utómunka során könnyebb dolgod van a vágásokkal is.

Arra érdemes figyelni, hogy lehetőleg mindkét kamera vagy telefon egyforma legyen, ugyanúgy legyen beállítva rajta minden, különben gagyi lesz a kétkamerás nézet.

Ha lényegi különbség van pl. a fehéregyensúlyban vagy képminőségben, akkor az inkább ront az élményen és összképen. Ha nincs más lehetőség, akkor a másodlagos kamera képét állítsuk fekete fehérre, így ez a hiba némileg kiküszöbölhető és látványos is tud lenni a színes és fekete-fehér képkockák váltakozása.

Egy kamerával is lehet trükközni. Pl alapból távolabbról vesszük a szereplőt, majd egy idő után ráközelítünk szoftveresen, az utómunka során. Ezt úgy lehet a legjobban elérni, hogy 2,7K vagy 4K-ban videózunk, de full HD-ben csináljuk a végső videót.

Ekkor a 4K-t le kell kicsinyíteni, de bele is lehet nagyítani úgy, hogy nincs minőségromlás. Ha ugyanis egy fullhd felvételbe nagyítasz bele és a végső videó is full HD lesz, akkor bizony pixeles lesz, ami szintén a gagyi irányba tolja el a nézői élményt.


12. Utómunka

Videózás nincs utómunka nélkül. Lehet, hogy csak vágni kell belőle, de ha már hozzányúlunk, akkor érdemes megnézni, hogy kell-e fényelni.

Pl. kicsit sötétre sikerült vagy nem lett az igazi a fehéregyensúly, esetleg valamilyen filtert akarunk rátenni.

Ezeket összefoglaló néven fényelésnek hívjuk.

Érdemes átgondolni, hogy kell-e rá felirat, ugyanis utómunka során rá tudjuk égetni a feliratot a videóra, azaz az kikapcsolhatatlan, eltűntethetetlen lesz.

Utómunkára az egyik legprofibb program az Adobe Premiere Pro.

Személy szerint ezt használom, ha egyszerűbbre vágysz, akkor a sokak által dícsért Camtasia is jó választás lehet.

Ha mobillal videóztál, akkor érdemes megnézni mobilra elérhető vágóprogramokat, ezzel is megfelelő végeredményt lehet elérni. Egyedüli kényelmetlenség, hogy a mobil képernyője túl kicsi a szerkesztéshez.

Tablettel már jobb dolgunk van, de még az is elmarad egy laptop vagy asztali gép 20” feletti képátlójától. Fontos még az utómunka során, hogy amennyiben vannak köztes vágások azok szépek legyenek. Lehet áttűnés effekttel enyhíteni, vagy “lapozásnak” tűnő effektet használni.

Ha rossz a vágás, azt látni fogod, “ugrani” fog a felvétel a vágás helyein, ami nem a legszebb megoldás.


13. Tárolás helye

Ha elkészült a videó, akkor valahova fel kell tölteni, hogy aztán onnan beágyazható legyen a landing vagy sales oldalra.

A két legnépszerűbb videómegosztó a YouTube és a Vimeo. Melyiket válasszuk?

A YouTube teljesen ingyenes, ennek megfelelően vannak korlátai. Pl. Bármikor át lehet kattintani a sales oldalról a YouTube-ra, ha valaki ott akarja nézni a felvételt. A videó végén nem kívánatos, ajánlott videók jelennek meg. Nem tudunk semmiféle védelmet korlátozni YouTube-on, egyedül annyit, hogy publikusként ne jelenjen meg a videó a YouTube csatornánkon.

Ha blogba ágyazod be a videót az megfelel, ha viszont komolyabb értékesítési vagy kampány videókat akarsz, akkor érdemes a Vimeot választani.

Ez már fizetős, éves díja jelenleg 84 dollár, ami bőven megéri, ha kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amit ad: teljesen személyre tudjuk szabni lejátszáskor a kezelőt.

Pl. ne lehessen tekerni, belenagyítani, a végén ne jelenjen meg semmi vagy pont hogy egy általunk definiált szöveg jelenjen meg, ne lehessen beilleszteni máshová, csak azon aloldalakra, ami egy adott domain névhez tartozik. Szóval elég komolyan személyre szabható a beágyazás és biztonság szempontjából is sokkal többet nyújt a Vimeo.